Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2021 15:39 - Мери Тръмп : Чичо ми е нестабилен. Трябва да бъде отстранен незабавно!
Автор: teyakosta Категория: Новини   
Прочетен: 315 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 10.01.2021 15:59

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 В превод от "The Guardian" - Великобритания

10.Януари.2021


Автор: Джъд Роджърс

Превод: Тея Коста /teya210311@gmail.com/




**
Мери Тръмп : Чичо ми е нестабилен. Трябва да бъде отстранен незабавно!
/Джъд Роджърс/
10.Януари.2021

Две седмици преди изборите, Мери Тръмп ми описа кампанията на чичо си Доналд категорично: „Той знае, че е в отчаяна форма, затова ще изгори всичко, ще засее още хаос и разделение ... той ще ни вземе всички със себе си. " В изданието за победа на Байдън /Харис на Observer’s/тъй като тя смяташе за оставащите седмици на победения в офиса, тонът й все още беше раздразнен. „Притеснявам се какво ще направи Доналд по това време, за да се размине.“ Щурмът на Капитолия все още я шокира. „Това, което първо ме порази, беше колко унизително беше. Това количество оскверняване. Неудобството от него. “Неудобен” е точно какъвто е Доналд, но играе в залите на Конгреса. "

Тя описва хората, които вандализират офиси, носят конфедеративни знамена, носят тениски
на концентрационни лагери в Аушвиц - и въпреки това посланието на Тръмп към тях беше, колко са обичани. „Това бяха последните четири години в реално време, дестилирани до самата си същност, доказващи колко много най-лошите хора сред нас са били толкова подпомогнати и окуражени. По-късно ми направи впечатление, че следващите хора, стоящи на опашката за президентския пост, бяха в същата стая и колко необикновено опасно беше това. “

 

Разрешенията трябва да бъдат адресирани сега, казва тя. „Не е време за обмисляне. Време е да действате бързо. " Тя смята, че трябва да се позове на 25-то изменение, а не на Майк Пенс (“защото той е най-големият страхливец на планетата“). Членовете на кабинета, които подават оставки тази седмица, не го правят, защото и на тях „им пука за случилото се в сряда“, а защото се опитват да избегнат политическите последствия”. Какво наследство ще остави това за републиканците? „Ако не гласуват да го осъдят, това бедствие ще ги преследва завинаги. Ще ги изгори. "

Администрацията на Байдън също трябва да действа бързо след встъпването в длъжност, казва Мери, или и тя „ще бъде опетнена“ и то не само от събитията от миналата седмица. Трябва да започнат бързи разследвания на нарушенията на правата на човека на мексиканската граница например и дали безредиците от миналата седмица са били координирани и планирани. Свързани.

Атака на Капитолия в САЩ: Тръмп в залива като първи републикански сенатор призова за оставка „Всеки човек, който нахлу - или трябва да кажа, се разхождаше и криволичи, безнаказано, високомерно и с презрение - в Капитолия, трябва да бъде арестуван, обвинен, осъден и да получи сериозни присъди“, добавя тя. „Те оскверниха основите на нашата демокрация.“ Нестабилността на чичо й в момента остава най-належащият въпрос. „Не забравяйте: това е човекът, който се опита да обезсили бюлетините по пощата в средата на пандемия.

Това е човекът, който принуди оставките на високопоставени офицери в Пентагона, замествайки ги със сикофанти. Ето защо в продължение на шест часа, в сряда Пентагонът блокира Националната гвардия при бунтовниците. Системата ни се провали ужасно, защото на този човек е било разрешено да манипулира всяка институция, на която разчита тази страна. " И не че чичо й вярва, че е спечелил законно, твърди тя. „Никога през живота си не е имал законна победа. Всичко, което има значение, е да спечели, независимо дали е почтено.

" Имайки това предвид, не бива да го подценяваме. „След по-малко от две седмици той няма да има Овалния кабинет, който да го защитава от дела, фалити и наказателни обвинения. Не знам какво ще прави, но трябва да сме наясно, че е способен да направи всичко. И часовникът тиктака...

**


Тагове:   новини,   САЩ,   Тръмп,   изборисащ,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: teyakosta
Категория: Новини
Прочетен: 3604
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930